Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум при палене ?! Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум при палене ?! Алфа 156

Здравейте,Колеги ! Дойде ред и аз да пиша в техническия раздел , направо минавам към проблема ,защото много ме притесни този звук.
    Значи давам на контакт, чакам да изгаснат индикаторните лампи по таблото въртя пали (без проблем от първия път -винаги ) и в момента на палене от към таблото ли не мога да преценя точно ,се чува някакъв странен звук се едно бендикс или нещо подобно и то доста силно. Колата си пали но просто звука е много "стряскащ".
    Та ако някои е имал този проблем или знае от какво може да е , нека сподели.Благодаря ви предварително
    Алфа 156 1.8 16в ТС

Първоначално публикувано от bobisz Покажи съобщение
    Здравейте,Колеги ! Дойде ред и аз да пиша в техническия раздел , направо минавам към проблема ,защото много ме притесни този звук.
    Значи давам на контакт, чакам да изгаснат индикаторните лампи по таблото въртя пали (без проблем от първия път -винаги ) и в момента на палене от към таблото ли не мога да преценя точно ,се чува някакъв странен звук се едно бендикс или нещо подобно и то доста силно. Колата си пали но просто звука е много "стряскащ".
    Та ако някои е имал този проблем или знае от какво може да е , нека сподели.Благодаря ви предварително
    Най-добре иди на някоя сбирка в Стара Загора и калегите които са в час със алфите да чуят за какво иде реч.Или се свържи със някой по телефона.Мисля че има и сервизи за нашите кали при вас.През форума само ще гадаем.Успех с отсраняването.
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
      Най-добре иди на някоя сбирка в Стара Загора и калегите които са в час със алфите да чуят за какво иде реч.Или се свържи със някой по телефона.Мисля че има и сервизи за нашите кали при вас.През форума само ще гадаем.Успех с отсраняването.

колега ,сподели къде да си направя диагностика на ДВГ в Пл ,и да остана доволен
      мерси предварително
      Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
      Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
        Да,мерси Мислех че може да има някой ,които е имал моя проблем да подскаже за какво иде реч
        Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Да,мерси Мислех че може да има някой ,които е имал моя проблем да подскаже за какво иде реч
          По принцип прескърцва бендикса но това не е болка за умиране моята я карах така над 3 години докато накрая взе да не върти както трябва
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

За бендикса платих 56,40 лв. плюс труд за смяна и почистване стартер 74,00 лв. във Вантотрейд и вече 2,5 г. няма проблем.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              По принцип прескърцва бендикса но това не е болка за умиране моята я карах така над 3 години докато накрая взе да не върти както трябва
              Да, а не спомага ли по-бързото разваляне на другите части ,или няма влияние ?

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              За бендикса платих 56,40 лв. плюс труд за смяна и почистване стартер 74,00 лв. във Вантотрейд и вече 2,5 г. няма проблем.
              От какво се почиства ?
              Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Да, а не спомага ли по-бързото разваляне на другите части ,или няма влияние ?
                Най-лошият вариант е да заглади зъбите на маховика ...

От какво се почиства ?
                От стружки от четките и втулките

Comment

Да,мерси
                  Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Здравейте отново Някой може ли да ми каже от каде би било по лесно да се свали страртера, защото като гледам от горе за да го сваля , то ще е чудо направо Ако някои може да ми предостави схема на стартера или пък някакви снимки, всичко което е свързано със стартера ще съм му много благодарен
                    Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Кофти е, трябва да махнеш доста неща, ако са ти по тънки ръцете, махаш дросел, приходящите му маркучи, и си правиш коридорче оттам......ако искаш да ти е по свободно, направо махни черния пластм колектор направо с дросела......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Кофти е, трябва да махнеш доста неща, ако са ти по тънки ръцете, махаш дросел, приходящите му маркучи, и си правиш коридорче оттам......ако искаш да ти е по свободно, направо махни черния пластм колектор направо с дросела......
                        Значи, от горе ще ми е по лесно ? Някви вариаций по лесни за от долу няма а и като махна дросела после не отчита ли някаква грешка или да се прецака нещо ?
                        Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Отдолу не знам, като откачаш жици и букси не давай на контакт и е ОК.....чесно казано забравих вече при сток оборудване как е най - лесно, че аз доста неща промених в коша, и съм позагубил представа, но по памет е така.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Отдолу не знам, като откачаш жици и букси не давай на контакт и е ОК.....чесно казано забравих вече при сток оборудване как е най - лесно, че аз доста неща промених в коша, и съм позагубил представа, но по памет е така.....
                            Благодаря много за инфото Утре ще гледам к'ва ще я вършим Ако видим зор пак тук
                            Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Working...
                            X